Vragen en antwoorden van Prikkel de Egel

 

ALGEMENE VRAGEN:

Waarom zie ik mijn elfje of draakje nooit?
Je kunt het elfje of draakje nooit in het echt zien, omdat zij alleen maar naar je toe komen als je slaapt, om je mooie dromen te geven. Wil je graag weten hoe je elfje of draakje eruitziet? Maak dan een tekening van jezelf en vraag of zij ook een tekening van zichzelf willen maken!

Wat eten jullie in het Droombos?
In het Droombos houden we van lekkere hapjes. Zo zijn we dol op paddenstoelensoep. Ook vinden we gepofte kastanjes en Droompannenkoeken met bosbes erop erg lekker. Van alles dat in het bos groeit, maken we de lekkerste gerechten. Met als toetje de heerlijke rozijntjes die aan de grote rozijnenboom in het Droombos groeien. 

Eten jullie snoep in het Droombos?
In het Droombos kennen we geen snoepjes. Wel weten we van de mensenvriendjes dat deze erg lekker zijn.

Gaan elfjes en draken naar school in het Droombos?
De elfjes en draken gaan met heel veel plezier naar school bij Meester Vos in het Droombos. Ze leren hier mooi schrijven, want dat is natuurlijk belangrijk voor de post naar hun mensenvriendjes. Ook leren ze rekenen. Dit doen ze vaak met hulp van lieveheersbeestjes uit het Droombos, waarvan ze de stippen tellen en hier rekensommetjes mee kunnen maken. Ze hebben ook gymles en leren hier van mevrouw Merel hoe ze goed en snel kunnen vliegen. Zo kunnen ze, zonder moe te worden, vaak bij je op bezoek komen. 

Is er ook zwemles in het Droombos? 
Ook voor elfjes en draken is het erg belangrijk dat ze goed leren zwemmen. In de grote vijver van het Droombos krijgen ze dan ook, samen met de jonge eendjes, zwemles van Mevrouw Eend. Dit vinden ze in het begin best wel moeilijk. Soms denken de Droomvriendjes dan ook dat ze het nooit goed zullen leren. Maar toch zetten ze door, want ze willen natuurlijk graag zelf in de grote vijver rond kunnen zwemmen. Gelukkig maakt Mevrouw Eend de zwemles altijd erg gezellig door leuke liedjes met de elfjes en draken te zingen en af en toe een spelletje te doen. 

Hebben jullie huisdieren in het Droombos?
We hebben geen huisdieren in het Droombos, maar vinden het wel heel erg leuk om de verhalen van de huisdieren in de mensenwereld te horen. Wist je dat elfjes en draken ook met huisdieren in de mensenwereld kunnen praten? Wanneer ze op bezoek komen, maken ze vaak leuke grapjes met ze. 

Hoeveel elfjes en draken wonen er in het Droombos?
Ik ben zelf ook heel erg benieuwd hoeveel elfjes & draken er in het Droombos wonen. Steeds probeer ik ze te tellen, maar het is erg lastig omdat ze zo vrolijk rondlopen en vliegen. Ze blijven dan ook niet allemaal tegelijkertijd goed stilstaan en ik raak daarom steeds de tel kwijt. Natuurlijk worden er ook steeds weer elfjes & draken geboren. 

Hoe oud is mijn elfje of draakje?
Alle elfjes en draakjes zijn even oud als hun mensenvriendjes. Daarom weten ze zo goed hoe jij je voelt en wat je leuk vindt. Sommigen zijn zelfs op dezelfde dag jarig als jij!

Hoe oud kunnen elfjes en draken worden?
Elfjes en draken kunnen net zo oud als mensen worden.  Wanneer de elfjes en draken wat ouder worden, krijgen ze schattige kleine rimpeltjes wanneer ze lachen. 

Wat doen de elfjes en draken wanneer ze zelf verdrietig zijn?
Wanneer de elfjes of draken verdrietig zijn of zich zorgen maken, praten ze hierover met hun vriendjes in het Droombos of schrijven ze een briefje aan hun mensenvriendje. Vaak lucht dit op en voelen ze zichzelf hierna weer beter. Ook helpt het de elfjes en draken om wat magische Sterrenstof in het rond te strooien, zodat ze meer kracht krijgen en zichzelf weer vrolijker voelen.

Hebben elfjes en draken zelf ook een knuffelbeer?
Net als veel kinderen zijn elfjes en draken dol op knuffels. Niet alleen omdat ze lekker zacht zijn en fijn om mee te kroelen. Deze knuffels helpen de Droomvriendjes ook wanneer ze verdrietig zijn. Bij elk elfje en draakje ligt er dan ook een knuffel in zijn of haar hangmatje, waar heerlijk mee geslapen wordt. Deze knuffels hebben allemaal een eigen naam, verzonnen door het elfje of draakje. 

Zijn alle elfjes en draken even groot?
Net als mensen, verschillen de elfjes en draken ook van lengte. Er zijn kleine draken, maar ook wat grotere draken. De elfjes zijn meestal net wat kleiner dan de draken, maar verschillen ook in lengte. De elfenkindertjes zijn kleiner dan hun papa en mama. De Droomdeurtjes zijn zo gemaakt dat zelfs de allergrootste elfjes en draken er prima doorheen kunnen.

Kan ik in het Droombos komen logeren?
Het zou heel erg leuk zijn als je bij ons in het Droombos kon logeren, want de elfjes en draakjes vinden het ook altijd leuk om uit logeren te gaan. Maar helaas ben je iets te groot om door het Droomdeurtje te gaan! Heel soms komt er een poes of cavia van een mensenkindje stiekem met een elfje of draakje mee door het Droomdeurtje. Maar die worden door mij weer heel snel teruggebracht naar hun huisje! 

SPELEN EN SPEELGOED:

Is er een speeltuin in het Droombos?
In het Droombos hebben we een mooie, grote speeltuin die we helemaal zelf hebben gebouwd. Deze is gemaakt van takken en bladeren uit het Droombos. Er is een wip en ook een draaimolen, maar het allerleukste vinden de elfjes en draken de glijbaan. Deze is erg hoog en gemaakt van bladeren, zodat ze er goed vanaf kunnen glijden. 

Wat doen de elfjes en draken wanneer ze buitenspelen?
Puck en haar vriendjes bedenken vaak leuke spelletjes. Zo spelen ze graag tikkertje met één hand op hun rug of voetballen ze met de kleine dennenappeltjes die op de grond zijn gevallen. Ook maken ze leuke speurtochten voor elkaar en zwemmen ze graag tussen de eendjes in de grote vijver van het Droombos. En ze spelen graag in hun eigen speeltuin!

Is er speelgoed in het Droombos?
In het Droombos is er geen speelgoed zoals in de mensenwereld. Maar dat betekent niet dat de elfjes en draken niet spelen, want dat doen ze heel erg veel! Alleen zij spelen met alles wat er in het Droombos te vinden is. Met takken, bladeren en kastanjes bijvoorbeeld. Daar kun je namelijk hele leuke poppetjes mee maken! Ook spelen ze met water en zand. Daar bouwen ze de mooiste zandkastelen mee.

Knutselen jullie in het Droombos?
Wij houden in het Droombos ook erg van knutselen. We hebben geen knutselspullen zoals jullie in de mensenwereld hebben, maar wij knutselen met dingen die we in het Droombos vinden. Zo maken we van takken prachtige knutselwerken die we versieren met steentjes en veertjes. 

Kun je schaatsen in het Droombos?
Ook in het Droombos wordt er in de winter volop geschaatst. Op de grote vijver ligt er dan een mooie, dikke laag ijs waarop de elfjes en draken heel veel plezier beleven. Voor de elfjes maak ik in de winter piepkleine schaatsjes van houten takjes, zodat ze goed kunnen glijden en geen koude voeten krijgen op het ijs. De draken hebben het minder snel koud en schaatsen op hun eigen pootjes. Ze glijden erg snel over het ijs en kunnen zelfs mooie rondjes schaatsen. 

FEESTDAGEN:

Hoe worden verjaardagen in het Droombos gevierd?
In het Droombos wordt van elke verjaardag een groot feest gemaakt. Er worden heerlijke aardbeientaarten en lekkere bosbessenmuffins gebakken. Alle elfjes, draken en de dieren uit het Droombos komen bij elkaar, om lekker van de taarten te smullen en een mooi verjaardagslied voor de jarige te zingen. En de jarige krijgt ook altijd een mooie verjaardagskroon met lieve verjaardagskaartjes. Het is een echte feestdag waar de elfjes en draken altijd naar uitkijken en vooraf ook een beetje zenuwachtig voor zijn. 

Vieren jullie kerstmis in het Droombos?
Wanneer in de mensenwereld kerstavond wordt gevierd, vieren de elfjes en draakjes in het Droombos het magische Sterrenfeest. Als de zon is ondergegaan en de maan begint te schijnen, komen alle droomvriendjes bijeen op een heuveltop. Op deze heuvel staat een hele grote, oude dennenboom. Dit is geen gewone boom…Het is een magische boom! Er zit een grote gouden ster op de top en één keer in het jaar, als de ster door de maan wordt verlicht, krijgt de boom magische krachten. Dat is het moment dat alle Elfjes en Draken een kaarsje in de boom plaatsen en een wens mogen doen. Een wens voor iemand die ze lief vinden. Dat kan een Droomvriendje zijn, of hun mama of papa, of hun mensenvriendje. En zo vieren ze in het Droombos kerstfeest op hun eigen manier.

Vieren jullie Valentijnsdag in het Droombos?
Valentijnsdag kennen wij hier in het Droombos niet, maar we proberen wel vaak iets liefs voor elkaar te doen. Weet je dat de elfjes en draken elkaar ook post sturen? Bij elk huisje in het Droombos is dan ook een brievenbusje te vinden. Het eerste dat de elfjes en draakjes doen wanneer ze wakker worden, is kijken of er nog iets leuks in hun brievenbusje te vinden is. Vaak zit er een mooie tekening of een piepklein kaartje in. Maar ondanks het feit dat ze genieten van deze post, zijn ze het meest blij met alle lieve briefjes, tekeningen en knutselwerken die ze van hun mensenvriendjes krijgen. Hier kan geen Droombospost tegenop! 

CORONA:

Hebben jullie in het Droombos ook last van het coronavirus?
In het Droombos is er geen Coronavirus. Maar de elfjes en de draakjes wassen wel regelmatig hun handjes. Net zoals jij en andere mensenkindjes waarschijnlijk ook vaak doen, als je gespeeld hebt bijvoorbeeld. Omdat er geen Corona in het Droombos is, kunnen de elfjes en draakjes ook gewoon op bezoek blijven komen bij hun mensenkindje. En dat vinden ze heel erg fijn hoor!

Dragen elfjes en draken mondkapjes?
Elfjes en draken kunnen gelukkig niet besmet worden met het coronavirus. Ze hebben dan ook geen mondkapjes nodig. Maar als ze die zouden hebben, zouden ze wel heel erg klein zijn. 

 

 

 

 

 

 

© 2016 - 2024 droomdeurtjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel