Droomdeurtjes kunnen uitstekend worden ingezet om het slaapgedrag van kinderen te verbeteren. Ze bieden ondersteuning wanneer kinderen bang zijn voor monsters in hun slaapkamer of niet alleen in hun eigen bed durven te slapen. Ook is de inzet van een Droomdeurtje een prima manier om kinderen te laten wennen aan hun nieuwe slaapkamer wanneer ze zijn verhuisd of lange tijd op de kamer van hun ouders hebben geslapen.

Voor welke leeftijdsgroep is een Droomdeurtje het meest geschikt?

Vanaf ongeveer 3 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het Droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draakje is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ong. 8 jaar oud zijn.

Redenen waarom een Droomdeurtje effectief is om beter te kunnen slapen:

 • Het feit dat het elfje of draakje alleen op bezoek komt wanneer je slaapt, stimuleert kinderen om zich over te geven aan hun vermoeidheid en in hun eigen bed te blijven;
 • De unieke vriendschap met het Droomvriendje biedt kinderen veiligheid en het gevoel dat er iemand voor ze is, zodat ze niet alleen zijn. Dit vermindert nachtangst en gevoelens van eenzaamheid;
 • Rond het Droomdeurtje kan een slaapritueel worden ingericht dat kinderen duidelijkheid, overzicht en houvast biedt. De accessoire Droomvragen kan hierbij als hulpmiddel worden ingezet om de dag op een fijne manier af te sluiten, alledaagse prikkels te verwerken en met een fijne gedachte in slaap te vallen.
 • Droomdeurtjes bevorderen de interactie tussen ouder(s) en kind. Via de briefjes en tekeningen in het brievenbusje bij het Droomdeurtje, kunnen ouders via het elfje of draakje een complimentje geven wanneer het kind een nacht goed doorgeslapen heeft of in het eigen bed is blijven liggen.

Een kind dat slecht slaapt raakt oververmoeid, met alle gevolgen van dien. Dit kan ook ouders veel energie kosten. Door gebrek aan nachtrust en slaapproblemen zo vroeg mogelijk aan te pakken, kan worden voorkomen dat kinderen vastlopen in hun ontwikkeling. Droomdeurtjes heeft daarom producten ontwikkeld die direct goed inzetbaar zijn en weinig uitleg behoeven.

Om het slaapgedrag en gevoel van veiligheid in de nacht te bevorderen, heeft Droomdeurtjes het Slaap Lekker Pakket samengesteld. Dit pakket bevat naast het Droomdeurtje met brievenbusje een paddenstoelen nachtlampje, glow in the dark sterretjes en een flesje magische Sterrenstof. Door het strooien van een beetje Sterrenstof bij het Droomdeurtje of op het hoofdkussen van het kind komt de magie nog meer tot leven. Sterrenstof zorgt voor mooie dromen en maakt zichtbaar dat het elfje of draakje door het Droomdeurtje op bezoek is gekomen.

Als extra ondersteuning kunnen de Droomvragen naast het Slaap Lekker Pakket worden ingezet. Deze zorgen voor een goede verwerking van prikkels en ervaringen van alledag waardoor het kind ontspannen in slaap valt en een rustige overgang van de dag naar de nacht plaatsvindt.

Droomdeurtjes is een bekend en veelbeproefd concept bij kindercoaches, kindertherapeuten en basisscholen. De unieke vriendschap met het elfje of draakje heeft al voor veel kinderen het verschil gemaakt.

Sorteer op
 • tijdelijk uitverkocht

  Slaap Lekker Pakket
  Slaap Lekker Pakket

  Slaap Lekker Pakket (voordeelpakket)Het Slaap Lekker Pakket zorgt voor een goede en veilige nachtrust.Het Paddenstoelen nachtlampje geeft een zacht gloeiend licht waardoor kinderen rustiger in slaap kunnen vallen en zich…

  € 44,99
 • Logeer Pakket
  Logeer Pakket

  Logeer Pakket (voordeelpakket)

  Met het Droomdeurtje in een speciaal ontworpen Droomkoffertje voelt het Elfje of Draakje zich overal thuis. Ideaal voor kinderen die op meerdere adressen wonen of regelmatig reizen. Ook biedt het…

  € 49,50
 • Droomvragen
  Droomvragen

  Maak van het slapen gaan een moment van echte verbondenheid...Er gaat van alles om in het hoofd van je kind. Soms maken de vele prikkels het moeilijk om ontspannen in slaap te vallen.

  Droomvragen helpen kinderen bij het verwerken…

  € 9,99
 • Droombriefjes
  Droombriefjes

  Op dit speciale postpapier maak je de mooiste brieven en/of tekeningen voor je Droomvriendje. Deze set bestaat uit een uniek notitieblokje dat aan beide zijden is bedrukt. Na het beschrijven van de voorkant, kan het briefje tot…

  € 7,99
© 2016 - 2023 droomdeurtjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel