Stop met piekeren, laat opvoeden weer leuk zijn!

Als je enkel nog de praktische dingen voor je kind regelt, maar geen zin of energie meer hebt om samen te spelen of emotioneel te investeren in je kind, dan heb je mogelijk een 'ouderlijke burn-out'. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat je niet meer de ouder bent die je zou willen zijn. 

Gelukkig zijn er Droomdeurtjes, waardoor de opvoeding weer leuk wordt en je meer verbinding met je kind zult ervaren. Droomdeurtjes zijn speciaal ontwikkeld om ouders te helpen bij de opvoeding van jonge kinderen. Dit unieke kinderconcept bestaat uit een houten deurtje met brievenbus en een magische sleutel. Kinderen zetten het Droomdeurtje op hun slaapkamer en nodigen hun eigen Elfje of Draakje uit. Dit nieuwe Droomvriendje kan dan met de magische sleutel  door het Droomdeurtje op bezoek komen. Via het brievenbusje kunnen ze briefjes of tekeningen met hun Droomvriendje uitwisselen. Waarop jij als ouder via briefjes of aanmoedigingen uit naam van het elfje of draakje kunt reageren. 

Droomdeurtjes leveren een positieve bijdrage aan het dagelijkse leven van een druk gezin met jonge kinderen. Door het inzetten van fantasie ervaren al veel ouders dat opvoeden ook leuk kan zijn!

Een Droomdeurtje zorgt voor:

* Eerste hulp bij overprikkeling: vaak leidt overprikkeling tot irritaties binnen je gezin, met alle gevolgen van dien. Het Droomdeurtje biedt je kind een plek waar hij of zij tot rust kan komen en houvast vindt. Via een tekening of briefje naar het Droomvriendje uit je kindje de emoties en ervaringen van alledag. Dit leert je kindje zijn of haar gedachten te rangschikken en emoties te uiten. Het biedt overzicht en dit zorgt voor rust, voor zowel bij jou als je kindje. 

* Beter uiten van gevoelens: het uitwisselen van post met het elfje of draakje biedt je kindje een veilige manier om zijn of haar ervaringen te uiten en zorgen te delen. 

* Vergroten van zelfvertrouwen: kinderen die onzeker zijn zitten niet lekker in hun vel. Dit leidt vaak tot lastige situaties en weerstand binnen het gezin. Complimentjes van het Droomvriendje versterken het effect van een succeservaring en bevorderen blijvend positief gedrag.

* Meer verbinding tussen jou en je kindje: Droomdeurtjes bevorderen de interactie tussen jou en je kind. Door de briefjes en tekeningen in het brievenbusje bij het Droomdeurtje weet je wat er bij je kindje speelt en kun je hier gericht op inspelen. 

* Betere nachtrust voor jou en je kind: een kind dat slecht slaapt raakt oververmoeid en dit kost jou als ouder ook veel energie. Rond het Droomdeurtje kan een slaapritueel worden ingericht dat zorgt voor een rustigere overgang van dag naar nacht. Het feit dat het elfje of draakje alleen op bezoek komt wanneer je slaapt, stimuleert je kindje om zich over te geven aan de vermoeidheid en in het eigen bed te blijven. De unieke vriendschap met het Droomvriendje biedt een gevoel van veiligheid, wat nachtangst vermindert en gevoelens van eenzaamheid tegengaat.

Voor welke leeftijdsgroep is een Droomdeurtje het meest geschikt?

Vanaf ongeveer 3 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het Droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draakje is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ongeveer 8 jaar oud zijn. ​

Droomdeurtjes prikkelen de fantasie en creativiteit. Dit is essentieel voor een goede ontwikkeling van je kindje en maakt opvoeden bovendien een stuk leuker!

Sorteer op
 • Bestseller!

  Introductiepakket met voorleesboek
  Introductiepakket met voorleesboek

  Naast een Droomdeurtjes starterset met brievenbus en magische sleutel, bestaat deze set uit een softcover boek met hierin het beginverhaal van de Droomdeurtjes en een flesje magische Sterrenstof. Op deze manier kan het concept op…

  € 42,50
 • Bestseller!

  Introductiepakket met invulboek
  Introductiepakket met invulboek

  Naast een Droomdeurtjes starterset met brievenbus en magische sleutel, bestaat deze set uit het invulboek Mijn Droomvriendje & Ik en een vriendschapskoker met roze of gouden Sterrenstof.

  Het invulboek Mijn Droomvriendje & Ik…

  € 42,99
© 2016 - 2024 droomdeurtjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel