Droomdeurtjes kunnen uitstekend worden ingezet ter ondersteuning van jonge kinderen, waarvan de ouders gescheiden zijn of gaan scheiden. Via briefjes en/of tekeningen kunnen ze hun gevoelens op een veilige manier uiten bij hun droomvriendje. Het uiten van deze emoties leert kinderen om hun gevoelens te verwoorden en/of zichtbaar te maken. Dit komt ten goede aan het verwerkingsproces rond de scheiding.

Voor welke leeftijdsgroep is een Droomdeurtje het meest geschikt?

Vanaf ongeveer 3 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het Droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draakje is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ong. 8 jaar oud zijn.

Redenen waarom een Droomdeurtje kinderen kan helpen bij een scheiding:

  • De unieke vriendschap met het Droomvriendje biedt kinderen veiligheid en het gevoel dat er naar ze wordt geluisterd. Dit vermindert gevoelens van eenzaamheid en machteloosheid;
  • Droomdeurtjes bevorderen de interactie tussen ouder(s) en kind. Door de briefjes en tekeningen in het brievenbusje bij het Droomdeurtje weten ouders wat er bij hun kind speelt en kunnen ze hier gericht op inspelen;
  • Het Droomdeurtje biedt kinderen een plek waar ze tot rust kunnen komen en houvast vinden bij overweldigende gevoelens van gemis en/of verdriet;
  • Kinderen ervaren de mogelijkheid om op hun eigen tempo hun emoties te uiten en te verwoorden;
  • Het Droomdeurtje kan bij beide ouders worden ingezet. Dit biedt houvast, stabiliteit en overzicht voor kinderen bij het wisselen van hun dagelijkse omgeving.

Een scheiding kan ouders veel tijd en energie kosten. Daarom heeft Droomdeurtjes accessoires ontwikkeld die direct goed inzetbaar zijn en weinig uitleg behoeven. Het hardcover boek vormt door het voor te lezen een leidraad van het concept, zodat kinderen meteen begrijpen hoe het Droomdeurtje werkt. Daarnaast heeft Droomdeurtjes kant en klare complimentenkaartjes in de vorm van Goed Gedaan Post, die snel en effectief kunnen worden ingezet. Ook kunnen kinderen via de Droombriefjes meteen een tekening of briefje voor hun droomvriendje maken.

Droomdeurtjes is een bekend en veelbeproefd concept bij kindercoaches, kindertherapeuten en basisscholen. De unieke vriendschap met het elfje of draakje heeft al voor veel kinderen het verschil gemaakt.

© 2016 - 2024 www.droomdeurtjes.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel