Droomdeurtjes geven kinderen een steuntje in de rug en zijn hierdoor goed inzetbaar bij het vergroten van het zelfvertrouwen bij jonge kinderen. Ook bij hooggevoeligheid en het reduceren van faalangst, kan het Droomdeurtje met succes worden ingezet. De unieke vriendschap met hun eigen droomvriendje moedigt kinderen aan tot interactie en het uiten van hun emoties.

Het eigen droomvriendje leeft met kinderen mee en geeft ze complimentjes, moed om iets dappers te doen of het vertrouwen dat alles goedkomt in lastige situaties. Ook moedigt het droomvriendje kinderen aan om via briefjes en/of tekeningen te laten weten hoe het met ze gaat en te uiten wat ze meemaken in hun dagelijkse leven. Kinderen leren hierdoor hun gedachten en gevoelens te rangschikken, te uiten en/of te verwoorden. Dit komt ten goede aan de verwerking van indrukken van alledag en voorkomt het opkroppen van emoties.

Voor welke leeftijdsgroep is een Droomdeurtje het meest geschikt?

Vanaf ongeveer 3 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het Droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draakje is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ong. 8 jaar oud zijn.

Redenen waarom een Droomdeurtje het zelfvertrouwen kan vergroten:

  • Door lieve briefjes en affirmatiekaartjes kunnen negatieve gedachten van kinderen worden omgezet naar positieve gedachten, zodat ze veerkrachtiger in het leven staan;
  • De unieke vriendschap met het Droomvriendje biedt kinderen veiligheid en het gevoel dat er naar ze wordt geluisterd. Dit vermindert gevoelens van eenzaamheid en het gevoel van niet gezien te worden;
  • Het droomvriendje moedigt kinderen aan om iets dappers te doen of een lastige situatie aan te gaan in plaats van deze te vermijden;
  • Complimentjes van het droomvriendje versterken het effect van een succeservaring en bevorderen blijvend positief gedrag;
  • Het Droomdeurtje biedt kinderen een plek waar ze tot rust kunnen komen en houvast vinden bij overweldigende gevoelens;
  • Kinderen worden uitgedaagd om op hun eigen tempo hun emoties te rangschikken, te uiten en te verwoorden;
  • Droomdeurtjes bevorderen de interactie tussen ouder(s) en kind. Door de briefjes en tekeningen in het brievenbusje bij het Droomdeurtje weten ouders wat er bij hun kind speelt en kunnen ze hier gericht op inspelen.

Een kind dat niet lekker in zijn of haar vel zit, kan veel zorgen met zich meebrengen. Door dit zo vroeg mogelijk te signaleren, kan worden voorkomen dat kinderen vastlopen in hun ontwikkeling. Droomdeurtjes heeft daarom producten ontwikkeld die direct goed inzetbaar zijn en weinig uitleg behoeven.

De Goed Gedaan Post bestaat uit kaartjes met een lieve of bemoedigende tekst die uit naam van het elfje of draakje in het brievenbusje worden gedaan. De kaartjes passen precies in het brievenbusje bij het Droomdeurtje.

Via de vriendschapskoker belooft het droomvriendje om goed voor zijn of haar mensenvriendje te zullen zorgen. De naam van het kindje kan hierop worden ingevuld om de beleving nog persoonlijker te maken.

Droomdeurtjes is een bekend en veelbeproefd concept bij kindercoaches, kindertherapeuten en basisscholen. De unieke vriendschap met het elfje of draakje heeft al voor veel kinderen het verschil gemaakt.

© 2016 - 2024 www.droomdeurtjes.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel